Postet av Frank Eilert Fossum den 21. Jun 2023

Som vanlig en trivelig prat før kampen

«Hvordan ender dette?»

Ballen er i spill, og om nitti minutter vet vi resultatet

Starten på kampen var lovende og morsom. Ikke helt på toppfart men begge lag spillende, med tydelig ønske om å ha ballen i flere trekk. Det førte til oppbygde angrep begge veier. Stovner fikk en corner, og Gamle Oslo fikk en corner. Det nærmet seg 10 minutter, og Stovner spilte godt i Gamle Oslos nære forsvarsområde. Avslutningen ga ingen scoring. Det snudde til gode muligheter for Gamle Oslo. De fikk en corner. Litt klabb og babb munnet ut i et skudd – og ballen satt i mål til 0–1. «Stang inn» for Gamle Oslo, mens det i forrige trekk var «stang ut» for vår del.

Det gode spillet fortsatte. Etter 25 minutter fikk Gamle Oslo et frispark langt ut på vår venstre kant og på øvre halvdel av vår bane. Ballen kom inn i feltet, og Stovner fikk ikke ryddet unna – det sto plutselig 0–2.

Tidlig angrep fra Stovner

Fotografen fikk ikke med Gamle Oslos første mål. Her feirer GOs spillere deres andre mål

Nå kunne vi ane at vi hadde mistet likeverdigheten i spillet som hadde gjort kampen god. Det var fortsatt spennende, men GO var mer energiske. Typisk at vi hadde vanskeligheter med å komme foran motstanderne i duellene. Mot slutten av omgangen kom vi igjen til noen gode muligheter. Typisk fikk ikke hull på byllen nå heller. Tvertom var det GO som i omgangens siste sekund satte inn 0–3.

Stovner arbeidet hardt for å ta igjen GOs ledelse, uten å lykkes

Her lyktes de imidlertid med oppryddingen etter en farlig sjanse for GO . . .

. . . men her måtte de kapitulere, og konstatere at GO ledet med tre mål til pause . . .

. . . noe som skapte jubel på GO-benken

Annen omgang åpnet greit, men med et overtak til GO. De fikk et frispark som satt i tverrliggeren fra 20 meter. Det fulgte de opp med et skudd som Igor reddet. Deretter var det vår tur til å fyre av et skudd. Etter 10 minutter oppsto en situasjon som gjorde at de kom alene med Igor. Han var sjanseløs, og det sto 0–4.

Dessverre gikk det bare 5 minutter før mål nummer 5 lå i nota. 10 minutter etter førte et dårlig forsøk på å spille oss ut fra mål til at nummer 6 kom.

Men, det skal Stovner ha, de ga ikke opp. Halvtimen nærmet seg da de kom i angrep. Fyrte av et bra skudd, som ble slått til corner med en god redning. Corneren ble fulgt opp av et skudd som ble vårt trøstemål. Det kunne fort blitt et til litt senere. Men så var det dette «stang ut»-greiene, da. Kampen endte 1–6. Tallene er svært stygge, men jeg synes ikke de gir det riktige bilde av kampen. I perioder spilte vi jevnt,og hadde våre sjanser. Forhåpentligvis har vi en fyldigere tropp når kampene starter opp etter sommerferien.

Gamle Oslo er utvilsomt et godt lag under ledelse av Adam Larsen Kwarasey. De synes profesjonelle, og har en kynisk tilnærming til fotballens tjuvtriks. Selv om de tapte den første kampen mot Grei, må Grei regne med en svært god opponent i høstsesongen, med tanke på avdelingsseier.

Stovner prøvde, men kom ikke forbi de «kjærlige» omfavnelsene . . .

. . . og holdingene . . . (Foto: Trond Gjerde)

. . . men her hadde de kommet fri, og et godt skudd ble godt reddet

GOs sjette og siste mål

GOs keeper gjør en god redning. Den påfølgende corneren førte til at Stovner fikk et trøstemål

Arian Dautaj satte inn trøstemålet. Det var hans første seriemål for A-laget. (Foto: Trond Gjerde)

Sommerferien tas med en grei 7. plass på tabellen. Vi hører med på den øverste halvdelen. Det er et lite gap på 4 poeng ned til Follo 2, og det er gode muligheter for avansering på tabellen, når alle igjen er på plass august.