Oslomesterskapet: Greit videre til 3. runde

Postet av Frank Eilert Fossum den 13. Jun 2023

Fjerde divisjon mot sjuende divisjon burde være en grei sak for Stovner SK i oppgjøret mot Bislett FK i andre runde av Oslomesterskapet. Det åpnet ganske rolig. Men det tok ikke mer enn 12 minutter før vår mann på venstre side, Unik satte inn 1–0. Så tok det bare et par minutter før han var frampå igjen, uten at det ble noe resultat. Deretter fikk vi et frispark fra omtrent 22 meter som også ble uten resultat.

Kjell og hans menn hadde full kontroll. Kampen ble nesten litt kjedelig, Men så dukket Rassab opp og lagde litt mer moro: 2–0. Da var det gått 25 minutter.

Lykke til

Ballen er i spill

Giorge med godt grep om ballen etter corner

Elias i godt driv

Unik prøver igjen, men keeperen har grep om ballen . . .

. . . så har Rassab vært på farta, forsvarer og keeper kan bare se hjelpesløst på at ballen går inn til 2–0

Rassab i duell

Det var varmt på Rommensletta. Dommeren hadde tatt hensyn til det og la inn en drikkepause. Straks etter den hadde Stovner en eventyrlig trippel-flippersjanse. Den hadde blitt legendarisk hvis den hadde gått inn.

Første omgang beskrives best som ei god treningsøkt.

Første sparket i trippel-flippersjansen

Det som kom mot Stovners mål ble tatt hånd om

God pausestemning

Annen omgang så ut til å fortsette i samme spor som første omgang. Stovner startet med angrep. Bislett fikk et frispark høyt oppe på vår banehalvdel, men de fikk ikke noe ut av det. Stovner slo tilbake og inne i straffefeltet falt en av stovnergutta. Noen mumlet om straffe, men det var det ikke. Uansett, straks etter var Unik på plass og lagde sitt andre for dagen og Stovner ledet 3–0.

Etter et kvarters spill fikk Stovner straffe. Ayoub satte sikkert inn til 4–0. Rett etter fikk vi en corner, resultatløs. Men, OK – det tok ikke lang tid før Hamze satte inn 5–0. Bare få minutter etter hadde Bislett en god mulighet. Giorge tok hånd om ballen etter litt fomling.

Unik har satt ballen inn til 3–0

Ayoub er klar for å ta straffa. Og den satte han i mål. Noe vi ikke fikk bilde av

Stovner fikk corner, da ble det folksomt i mål

Bislett var kommet mye mer med i spillet. På tross av tunge fem mål imot, så det ut som de hadde trua. Stovner mistet litt det gode grepet om kampen. Det ble krampaktig, og en litt mer amper stemning. Det ble dratt fram noen gule kort. Men, på tross av dette var det Stovner som scoret ved Jossef, og det sto 6–0. Det sto igjen omtrent et kvarter av kampen, og vi så for oss at vi skulle kunne holde buret reint.

Bislett ville det annerledes. De kjempet og fikk et frispark fra 17 meter, men langt utenfor. Ytterligere et skudd, men offside. Så etter 40 minutter fikk de lønn for innsatsen: 6–1. Stovner markerte forskjellen på divisjonene ved at de på tross av noen vanskelige minutter i annen omgang fortsatte å spille og satte inn 7–1 i siste minutt. Det var det Elias som gjorde, se innledningsbildet.

Det var nære på scoring for Stovner . . .

. . . her var det ikke nære på, ballen sitter i nota, sjekk mellom kamera og haka til Trond. Bislett fikk sitt mål.

Stovnergutta kan applaudere for fansen og seg selv med seier og avansement i Oslomesterskapet. Motstander i runde 3 er OSI. Kampen er satt opp på Rommensletta søndag 27. august, kl. 16.00. OSI gikk videre på bekostning av Fire Lys, som de slo 7–0. Når vi snakker om OSI i denne sammenhengen er det OSIs D-lag som spiller i 9. divisjon.

Dette referatet er dessverre litt sent ute, nå er det bare halvannen time til Stovner SK spiller seriekamp mot Follo 2 på Rommensletta. Ved å slå Follo 2 som ligger på plassen bak, vil Stovner kunne skape en større avstand ned til lagene bak seg. Og ha kontakt med ledergruppa.

Det blir sikkert en spennende kamp for dem som har anledning til å gå!