G15-kampen startet med et Lyn-nedslag

Postet av Frank Eilert Fossum den 18. Okt 2024


Stovner SK og IF Grei kjemper en durabelig kamp om hvem som tar seieren i 2. div., avd. 02 i klassen G15. Det skal spilles 21 runder. Stovner leder med 49 poeng og 78 plussmål. Grei har 48 poeng og 67 plussmål. Men . . . det er slik at Stovner har igjen to kamper etter kampen mot Lyn 3, mens Grei har igjen tre kamper. Det ligger altså i Greis føtter og hjerner om de skal ta seieren hjem. Stovner har tapt to seriekamper i år – begge for Grei!

Kampen mot Lyns tredjelag i G15 syntes overkommelig. Laget lå aller sist på tabellen. For å legge størst mulig press på Grei var det helt nødvendig å ta tre poeng mot Lyn 3.


Lyn ble ønsket velkommen til kamp i flotte høstfarger og 5 grader


Ferhat tar avsparket


Ali er hissig på grøten og kjemper seg mot Lyns mål, men lykkes ikke denne gangen


Lyn hadde bestemt seg for å ta alle poengene i kampen mot Stovner. De startet energisk. Stovner fulgte ikke helt med. Bare fem minutter var gått da det første lynnedslaget smalt i Stovners mål. Lyn kom litt lett til. Det gikk tre minutter så fikk Lyn corner, og et herlig nikk slo ned i målet til ledelse 0–2.

Heldigvis var dette en vekker for Stovner. De satte opp et par trekk, og Yuspha reduserte til 1–2. Da var det gått elleve minutter.

Nå ble det jevnere. Begge lagene hadde sine sjanser. Blant annet på frispark og cornere. Da det var gått omtrent 35 minutter utlignet Junkung til 2–2. Det var i en periode hvor Lyn hadde en femminnutters utvisning. Stovner hadde tatt et klart tak i spillet, og i siste minutt av omgangen overtok Stovner ledelsen da Yuspha satte inn 3–2.


Lyn har scoret kampens første mål


Stovner bryter pasningen


Ali prøver igjen


Junkung utligner til 2–2


Yuspha setter 3–2 i siste minutt


Nå har vi tre


Trener Kissma summerte første omgang, og hadde noen spørsmål


I Pausen spurte Kissma spillerne hvorfor åpningen på kampen var litt slapp. Litt nøling, men konklusjonen var at det trodde kampen skulle bli lett for dem.

Andre omgangs start viste at erkjennelsen av at første omgang kunne vært bedre hadde nådd fram. Stovner åpnet med en dobbeltcorner. Deretter et skudd som lynkeeperen tok. Så var Ferhat inne ved sekstenmeteren og leverte en nydelig lobb til 4–2. Fem minutter hadde gått. Tre minutter etter kom mål nummer fem satt inn av Yuspha.

I det kommende kvarteret viste Lyn at de ville være med i kampen fortsatt. De angrep og fikk satt et skudd mot mål. De kjempet til seg et frispark fra tjue meter, gikk over. Deretter en corner. Da synes Junkung at det var på tide å sette inn 6–2.

Det var nok frustrerende for lynspillerne. I løpet av kampens ti siste minutter laget Stovner fire mål. Kampen endte 10–2. Målscorerne var Yuspha 4, Junkung 3, Adam 1, Ferhat 1, Ali 1.


Glede når Ferhat ordnet 4–2 i starten av andre omgang


Lyn skaffet seg noen sjanser, her stryker ballen tverrliggeren


Stovner var stadig og presset rundt Lyns sekstenmeter


Nok et mål for Stovner


Stovner har sendt opp alle mann, også kaptein og keeper Sajawal 


Yuspha og SSK runder av kampen med mål nummer 10


Vi har tidligere rost disse gutta for godt spill. Også for god oppførsel og gode holdninger. Erkjennelsen av å ha undervurdert motstanderen, og tatt konsekvensen av det og snudd kampen helt, står det respekt av.

Vel blåst, gutta!


To kamper stå igjen:

Tirsdag 22/10, kl. 18.45 Grüner – Stovner, Dælenenga kgr.

Tirsdag 29/10, kl. 18.45 Stovner – Forward, Rommensletta kgr.

Stovner slo Grüner 5–8 og Forward 3–0 i vårsesongen



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.