Stovner SK mot Årvoll IL ble et derby av beste merke

Postet av Frank Eilert Fossum den 11. Sep 2024

Velkommen til Rommensletta

Det er alltid moro å møte Årvoll til et lokaloppgjør. Vi ser at av de siste sju kampene før dagens oppgjør, har det vært svært jevnt. Begge lagene hadde to seire. De tre andre kampene har følgelig endt uavgjort. Vårkampen i år var blant dem, 3–3. Også på tabellen var det plasseringsmessig jevnt, Årvoll nummer 9 og Stovner 11. Poengmessig var det dog en betydelig avstand, 8 poeng.

Som det framgår over var det svært viktig at Stovner hanket inn de 3 poengene. Ikke minst med tanke på å unngå de to nederste plassene på tabellen. Nedrykk er foreløpig ikke en altfor plagsom tanke. Det er mange kamper igjen til serieavslutningen 29. oktober. De siste to kampene har vist at vi har inne gode ferdigheter. Riktignok tapte vi kampen mot Bøler. Men vi spilte bra og ledet 0–1 ved pause. Da det sto igjen 18 minutter av ordinær tid fikk vi et rødt kort. Rett etterpå et uheldig selvmål. Så kom det to mål i løpet av kampens aller siste minutter.

Det var vi godt fornøyde med

Det har tydelig vært jobbet hardt i kulissene i fotballgruppa. Vi ble litt overrasket da spillerlista ble lagt ut med ikke mindre enn fire debutanter. Riktignok er Yazdani Kamara ekte stovnergutt med mange år i klubben fra barnsben av. Nå kommer han fra spill i 3. divisjon med Oppsal.

Litt skeptisk var vi med tanke på at disse fire skulle gå så fort inn i ei rekke med ukjente. Ryktene sier at det har vært gode treninger. Det viste seg at det ikke var grunn til stor bekymring. Det første kvarteret åpnet Stovner litt skarpere enn Årvoll, uten at det var altfor effektivt spill. Da kvarteret var gått fikk Årvoll en corner. Det endte med en kontring til Stovner som fikk to skudd på mål.

Årvoll fikk en dobbeltcorner etter drøye 20 minutter. Ballen endte hos keeper Omar. Han sendte ut ballen og det åpnet seg et løp mot Årvolls mål. Årvolls stopper så faren, og så seg nødt til å ta et gult kort for felling av stovnerspilleren.

Elias kliner til . . .

. . . ballen legger seg godt til rette i nota, og stillingen er 2–0

35 minutter hadde gått da Yaz kom i et godt løp langs vår høyreside. Skuddet sendte keeperen til corner. Ballen kom inn i feltet, og endte hos Fabio som satte inn kampens første mål. Stovnergutta fortsatte iherdig og fikk et frispark fra ca. 20 meter. Elias tok sparket og sendte ballen i nota til 2–0. Da var det spilt 40 minutter.

Årvoll startet 2. omgang med grep om spillet. I løpet av de første 12 minuttene innhentet de vår ledelse ved å sette inn to mål. Heldigvis tok det bare tre minutter før Yaz satte inn vårt tredje mål.

Annen omgang er i gang, og Omar sparker ut . . .

. . . men bare to minutter senere må han hente ballen i eget mål når Årvoll har redusert til 2–1 . . .

. . . og det gikk bare seks minutter til når forsvaret vårt ikke greier å demme opp for utligning til 2–2 . . .

. . . det tok bare et par minutter til det ble jubel foran målet til Årvoll når Stovner gikk opp i ledelse 3–2

Det var harde tak i Stovners sekstenmeter, og resultatet førte til at Omar laget selvmål

Stovner presset kraftig i forsøket på igjen å ta ledelsen

Årvoll satte et press på oss. Vi greide ikke å holde unna. Etter nesten en halvtime var det litt rotete utenfor vårt mål, og Omar var så uheldig å lage et selvmål. Det sto 3–3. Bare fem minutter senere utnyttet Yaz et elendig forsvarsspill hos Årvoll, og satte inn 4–3

Det var ennå igjen ti minutter av ordinær tid pluss ganske mye tillegg. Årvoll presset. Nå jobbet Stovner godt. Ikke bare i eget forsvar, men også ved å angripe, slik at også Årvoll måtte forsvare seg. Og det holdt helt ut, 3 poeng kunne legges til i poengrubrikken på tabellen. Det føltes godt.

Yaz er tilbake i Stovners rekker, etter et par års tjeneste i andre klubber. Han kjempet også for å få alle tre poengene til å bli igjen på Rommensletta

Det var god stemning hos Stovnertilhengere og -supportere når det ble klart at vi hadde vunnet 4–3

Presidenten i Stovner SK Fotball, Espen Myrbakken, var i godt humør når tre poeng var sikret

Neste seriekamp er mot Kjelsås 2 tirsdag 17. september. De ligger på 5. plass, 10 poeng mer enn oss.