Siste seriekamp lover godt for 2023!

Postet av Frank Eilert Fossum den 26. Okt 2022

To ganger rett etter hverandre knallet ballen i vår tverrligger. Heldig for oss ettersom vi hadde to mann mindre på banen enn Heming. En kamp hvor to gode lag spilte fin fotball, og det i en fin tone. Men, det var ingen ting som tydet på at kampen var uten særlig betydning for noen av lagene. De spilte med stor innsats, men det var altså ingen grunn til å spille ufint. Likevel ble det likevel gitt fem gule og to røde kort. Ett gult kort i første omgang, fire i andre + to røde, hvorav ett direkte rødt. Resultatet påvirket heldigvis ikke plasseringen på tabellen. Heming ble nummer 4 og Stovner nummer 5. Samme poengsum 39, men Heming hadde mye bedre målforskjell.

God stemning før start.

Fin stemning og store forventninger også på benken hos Heming.

Fabio ser ut til å ha tatt tak i taktstokken, og vil bestemme tempo og intensitet.

Ikke alt var på stell i de første minuttene, så Kjell viste pekefingeren og brukte utestemme.

Begge lagene var klare for spill så det ut til. Men Stovner SK fikk det ikke helt til slik trener Kjell ville, så han hevet stemmen litt. Etter ti minutter, hvor ting stort sett hadde gått fram og tilbake, ble det flyt i spillet som førte til et godt angrep. Men skuddet var ikke all verden. Heming hadde også et angrep som kunne ført til noe, men skuddet satt rett på Igor.

Kvarteret var passert da Stovner fikk til flott spill, en god pasning ut til høyre, og et innlegg inn mot Hemings femmeter, hvor Yaz var på plass og kjempet inn 1–0.

Kjells utestemme hadde antagelig blåst ut noe rusk i hjernen. Stovner fikk til et virkelig flott angrep og Yaz viste at han kan score. Her i kamp med Kamran Iqbal Ali, som var en av mange stjerner på vårt suverene G95-lag.

Nå gikk det veldig bra, og Stovner prøvde igjen . . .

. . . og igjen, og nå satte Zakaria inn 2–0.

For at det skal bli en god, spennende kamp måtte også motstanderen spille godt. Heming reduserer 2–1. Den skinnfilla du skimter oppe i høyre hjørne er ballen. Kamera holdt ikke tritt i kveldslyset.

Bare seks minutter etter Yaz sitt mål kom det nok et oppløp mot Heming. Zakaria oppdaget at keeper sto litt langt ute. I tillegg var det langt mellom forsvarsspillerne. Han prøvde på en lang variant, og ballen gikk inn til 2–0. Elias fikk også en god mulighet, men ballen gikk litt over mål.

Vi kjente litt igjen av spillet fra tidligere: trygg trilling fra mann til mann i påvente av et gjennomspill. Vi spilte oss til en corner. Heming fikk tak i ballen og gikk rett i angrep. Det så ut til at de kom litt lett gjennom og satte inn en redusering til 2–1. Det nærmet seg førti minutter. Vi fikk et frispark fra tjuefem meter eller sånn. Utafor og litt over.

Heming ble tatt med inn i spillet litt innpå vår banehalvdel fordi vi trillet en del ball i bakre ledd. Det kunne se litt farlig ut, men gode spillere hadde kontroll. Mot slutten av omgangen hadde vi to angrep. Det siste førte til en corner. Et siste angrep var nære på, men ballen var såvidt over dørlinja.

Heming farlig frampå i starten av annen omgang.

Etter hvert som omgangen gikk ble vi mer og mer oppmerksom på dommeren. Han sto stadig med kortet i været uten at vi skjønte hvorfor.

Trangt foran Igor. Carl feier unna.

Vi vil gjerne ha flere mål . . .

. . . og det fikk vi, men fikk ikke bilde. Scoreren er i midten her: Emil Kristian Henriksen. Junior som kom til oss i høst. Dette var hans tredje kamp for A-laget. En god back som også scorer, det kan vi like.

Med to utviste spillere ble det alle mann i forsvar i lange perioder.

Heming åpnet annen omgangen ganske aggressivt. De dro på seg et gult kort etter en felling Fabio. Det var antagelig det eneste kortet som ikke var omstritt. Heming fikk en resultatløs corner etter ti minutter. Ytterligere ti minutter gikk med et sterkt Hemingpress. Stovner brøt, fikk en corner og Emil satte inn 3–1.

Heming angrep. Stovner fikk tak i ballen, og fikk en corner. I feltet må det ha skjedd noe for dommeren delte ut direkte rødt kort til vår mann Rassab, og gult kort til Carl.

Vi var litt redusert. Og det gode spillet som førte til angrep, ble rettet mot forsvarsarbeidet. Og enklere ble det ikke da Carl et kvarter etter fikk et gult til, og måtte gå av banen. På den annen side fikk vi se et godt, oppofrende forsvarsspill. Heming ble nedkjempet i det ene angrepet etter det andre. Vi fikk vår revansj for kampen på Hemingbanen i juni. Den gang tapte vi 3–0.

En liten oppsummering:

Seriespillet i 2022 er over. I vår avdeling 2 i 4. divisjon var det Ullern 2 som stakk av med seieren, 6 poeng foran Årvoll. Stovner havnet på 5. plass. Vi har vunnet 12 kamper, spilt 3 uavgjort og tapt 7.

Sesongen åpnet veldig bra, og vi var på toppen en stund. Så begynte vi å sige nedover tabellen. Det var så tett i toppen at ett tap kunne bety flere plasser lenger ned. I slutten av august begynte vi å vinne igjen. Flere folk var tilbake på trening. Men det var vanskelig å klore seg oppover tabellen.

Slik utviklingen har vært i denne sesongen med start på topp, nedtur, så på vinnersporet igjen, er vi ganske sikre på at dette skyldes alle de skadene vi har hatt. Få folk på trening gir dårligere treninger. Det har ikke noe med at våre spillere er dårligere enn andre. Vi har to knepne tap mot avdelingsvinner Ullern 2. I den siste kampen mot dem var vi klart det beste laget. Årvoll spilte vi uavgjort mot i den første kampen, og et knepent 3–2-tap i den siste.

I lang tid har vi passet på at det er med juniorspillere i A-stallen. Her er det veldig mange lovende gutter. G19 ligger på 3. plass i 2. divisjon, avd. 03. Vi må også ta med at junior G16 har gjort det bra i år. De er nummer 2 i sin avdeling i 3. divisjon. Det er en villet politikk at Stovner SK skal ta opp spillere fra egne rekker til seniorlagene.

I kampen mot Heming var det med seks juniorspillere. De erstattet solide navn som Kasper, Eyubb, Erlend, Thanu, Osama, Kevin.

A-lagsledelsen er i gang med neste sesong. Det er ingen grunn til å skjule at målet er spill i 3. divisjon i 2024.

Det ække bare bare å være amatørspiller. Her er dagens kaptein, "Okse", i fullt firsprang for å nå jobben etter at kampen mot Heming var slutt kl. 22.13.