God første omgang – irriterende annen omgang

Postet av Frank Eilert Fossum den 12. Okt 2022

Oppgjøret mot Fagerborg ble jevnt, slik det burde være når det var to tabellnaboer som møttes. Ingen hadde så mye å kjempe om, selv om annen plass i avdelingen gir en ørliten mulighet til opprykk. Vi har tidligere nevnt at hvisomatte dersomatte Ullerns A-lag rykker ned, så kan ikke Ullern 2 rykke opp. På dette nivået skal det være en divisjon mellom førstelag og annetlag. Nå er som sagt denne muligheten ørliten, så det er neppe mange som tenkte på det før kampstart.

Uansett, begge lag åpnet energisk og i forholdsvis høyt tempo. Frisk åpning.

Velkommen til halvannen times moro en litt kjølig høstkveld

Lykke til . . .

. . . så er Max raskt igang

Stovner var raskt igang, og Fagerborg ville være med. Men så ble det en forholdsvis lang stopp i forbindelse med en skade. Dette fikk ikke noe innflytelse på en oppløftende starten. Fagerborg brukte to minutter på å skaffe seg en resultatløs corner. Den ble fulgt opp av et angrep fra Stovner, som avsluttet med et svakt skudd. Det ble friske vekslinger fra mål til mål. Fagerborg så ved en anledning at Igor sto litt langt ute, og feide i vei et langskudd. Heldigvis til side for mål.

Max fikk en kjempesjanse, men det glapp med noen millimeter

Zakaria fyrer løs

Erlend klar for cornersparket . . .

. . . det ble litt for høyt

Etter omtrent tjue minutter fyrte Fabio av et langskudd. Som Fagerborg besvarte med et angrep avsluttet med et skudd. Det var starten på en "vill" periode. Tempoet var høyt, og spillerne behersket ikke det helt. Følgelig ble det veldig intenst.

Selv om det ble angrep med noen avslutninger, ble det ikke mål. Etter omtrent førti minutter hadde Stovner et par bomskudd. Så fikk de en corner, som ble fulgt opp av en corner for Fagerborg, som ble fulgt opp av et godt skudd av Max.

Godt på overtid av første omgang fikk Fagerborg en corner. Den resulterte i et omdiskutert straffespark. Og vi fikk se dagens første mål: 0–1 til Fagerborg.

Det tente ytterligere på Stovner, som gikk i et hissig angrep. Carl avsluttet med å sette inn utligningen. Jammen rakk de enda en mulighet som kunne gitt ledelse.

Men omgangen gikk ut med 1–1. Et greit resultat, etter en stort sett fin omgang. Godt å se at gutta våre er lette til beins, og ser ut til å være i god form.

Fagerborg nikker etter en corner. Det blir noe klabb og babb, som førte til straffespark og 0–1 til Fagerborg

Carl på rask vei inn for å hente ballen etter utligningen

Om resultatet etter første omgang var greit, så var ikke starten på andre omgang grei. Riktignok begynte det med et godt skudd av Eyubb etter to minutter. Men så kom det ti irriterende minutter hvor Fagerborg scoret 3 mål. Forsvaret vårt ble helt utspilt. Det er ikke godt å si hvorfor, muligens en feil offsidetaktikk.

Stovner kom seg fort, og presset på. Det var fortsatt mye tid å gå på. Fagerborg fikk sitt å stri med. Mulig de følte de kunne lene seg på den gode ledelsen.

Vi fikk en corner som endte i et godt brassespark fra Kasper. Og var hele tiden på hugget. Til slutt måtte det ende i en uttelling. Med omtrent 10 minutter igjen å spille reduserte Zakaria til 2–4. Bortsett fra en corner var det ikke mye Fagerborg kunne stille opp med.

Noen uheldige minutter gjorde at Stovners forsvar måtte hente ut 3 baller fra nettet . . .

. . . men slo tilbake. Bare en god redning hindret en rask redusering

Kasper med et spektakulært brassespark, men rett utenfor. På Marius Helgås utmerkede fotballblogg kan du se en videosnutt med brassesparket:

bombadils fotball

Fagerborgs forsvar har nok å gjøre . . .

. . . og måtte til slutt kapitulere, men forspranget var for stort til å bli innhentet . . .

. . . men Stovner kjempet til siste sekund

Fagerborgs 2–4-seier gjorde at de skjøv Stovner en plass ned på tabellen. Men vi har en halv kamp til gode. Den skal spilles borte mot Christiania Ballklubb lørdag 22. oktober. Kampen sto 1–0 til CBK ved avbruddet. Blir det resultatet etter full tid, kommer CBK opp på samme poengsum som oss. Vinner vi tar vi tilbake femteplassen.

Neste oppgave for A-laget er allerede fredag 14. oktober, kl. 18.30 på Rommensletta. Holmlia kommer for å spille semifinale i OBOS-Cup. Vinneren av det oppgjøret møter enten Frigg eller Manglerud Star i finalen.