Dette blir en morsom fotballhøst

Postet av Frank Eilert Fossum den 14. Sep 2022

Selv på en ruskete dag, både vær- og fotballmessig, dro Stovner SK i land en ny seier i serien. Seks seire på rad har det blitt. Hvorav 2 i OBOS Cup og 4 i serien. Seieren i serien gjorde at det igjen tetner til på plassene bak Ullern 2. Nå er det tre lag som ligger på tredje plass med samme poengsum: Heming, Årvoll og Stovner. Holmlia ligger 4 poeng foran, og Ullern 9 poeng foran. Seks serierunder står igjen. Det vil si at det er mulig å hente 18 poeng. Dette bør gi noen spennende kamper. I tillegg er Stovner sikret en semifinale i OBOS Cup. Dermed åpner det seg en mulighet for å komme helt til finalen! Som sagt, det blir en morsom fotballhøst. Den første store utfordringen kommer allerede tirsdag 20. september, kl. 20.15 på Ullern kunstgress. Der venter avdelingsleder Ullern 2.

Den siste kampen vi spilte nå, mot Veitvet, var nok ikke på det nivået vi forventer at Ullern 2 er. Men, vi fikk en fortjent seier.

Veitvet ble hilst velkommen til kamp på en typisk høstkveld. Fargene skifter på vegetasjonen, litt regn i lufta, og mørkt allerede ved kampstart.

Så er vi raskt igang . . .

. . . rett i angrep

Veitvet testet Igor

Kampen kom fort igang, men det var lite konstruktivt spill å se. Lite flyt i spillet, mye fram og tilbake. Det oppsto noen situasjoner. Etter hvert ble vi oppmerksomme på at dommeren brukte fløyta mye, og at Veitvets spillere og trener hadde mye de skulle sagt til dommeren. Det ble altså litt oppstykket.

Men, etter en halv times spill var vi i angrep på vår høyreside. Et innlegg gikk helt over til venstre, men innenfor straffefeltet. Vår mann ble felt. Og Kasper satte sikkert straffa i  mål til 1–0.

Tøffe tak på midtbanen. Dommeren er klar med fløyta

Kasper gjør klar til straffespark . . .

. . . og setter det sikkert i mål . . .

. . . sett fra motsatt side

Vi hadde ballen mye i de siste minuttene av omgangen. Akkurat da vi gikk inn i de siste fem minuttene kjempet Carl inn et fint mål. Og satte inn 2–0, som ble pauseresultatet.

Så langt var vi nok litt skuffet over spillet vårt. Vi hadde ventet noe mer. Det er kanskje sånn at vi ikke greide å spille vårt eget spill, men lot oss dra med i motstanderens spill. De brukt mye tid på å protestere på dommertrioens avgjørelser, både ledere og spillere – eller de mente at dommeren ikke hadde grepet inn. I alle fall skulle det prates om. Fokuset på å spille fotball blir borte.

Etter pause så det ut til å bli mer fart i begge lagene. Det var kanskje blitt pratet nok i pausen. Allerede etter 6 minutter satte Stovner inn sitt tredje mål for dagen. Nyankomne forsvarer Rassab Iqbal hadde tidligere vist at han har luftstyrke. Han var med i angrepet og nikket inn sitt første mål for Stovner.

Veitvet gikk rett i angrep. Det ble ikke noe resultat, men de greide å holde ballen litt. Spilte seg til en dobbeltcorner, og skreik på straffe. Det ble ikke noe av det heller. Men vi hadde vansker med å holde unna for dem.

Det nærmet seg halv timen, da de spilte seg til en corner. Vi overtok ballen, og satte et skudd rett på keeper. Veitvet svarte, og et godt angrep ble belønnet med en redusering.

Slutten av kampen ga skiftende spill. Litt bedre enn hva vi hadde opplevd tidligere i kampen. Vår største mulighet var da vi fikk frispark på hjørnet av sekstenmeteren. Dessverre dro ballen over både mur og mål.

3–1 er et godt resultat. Men, vi kan ikke tro at spillet var godt nok for kampen mot Ullern 2. Vi får håpe at den kampen inspirerer oss til å ta fram et spill som er et toppoppgjør verdig!