Innholdet bedre enn resultatet

Postet av Frank Eilert Fossum den 23. Jun 2022

Joda, det var et surt tap, og vi har flyttet oss nedover tabellen fra ledelse til en 5. plass. Men det er på en tabell som er uhyre jevn i toppen. Det skiller 4 poeng på de fem første lagene. Bak oss er det 3 poeng ned til Fagerborg. Og så må vi se på forutsetningene for denne utviklingen. Vi har nesten et helt lag sittende på «sjukebenken», og de har til dels vært der lenge. Når siste seriekamp i vårsesongen er spilt tirsdag 28. juni borte mot Heming, er det lenge til høstsesongen starter borte mot Kolbotn 16. august. Første seriekamp hjemme er mot Rilindja 23. august.

Grunnen til den positive tittelen på artikkelbildet, er at gutta som var på banen kjempet godt, og brukte tida til å spille fotball. Om dommeren hadde rett i alle sine avgjørelser er ikke sikkert, men han hadde autoritet, slik at ikke «kjeftetidene» ble for lange. Dette gjenspeilet seg i at den store gjengen med Holmliasupportere og Stovnerfolket hadde et trivelig forhold.

Holmliasupporterne kunne applaudere for resultatet, og Stovnerfolket for hva spillerne våre greide å få ut av de få ressursene vi har til rådighet om dagen.Tydeliggjort ved at Espen Myrbakken var i kamptroppen.

Hokus pokus . . .

. . . kampen er igang . . . og dommeren prøver å gjøre seg usynlig

Som de fleste fotballkamper startet det med mye fram og tilbake. Stovner synes å ha ballen mest, og Ishak satte et skudd utenfor. Etter 11 minutter endte et Holmliaangrep med en heldig scoring. Stovner svarte øyeblikkelig, men avslutningen var for svak. Holmlia var farlig frampå igjen. Men uten resultat. Yaz fikk en kjempemulighet etter 20 minutter. Alene med keeper var det duket for utligning. Men keeperen fikk slengt sitt venstre kne på mirakuløst vis i veien for scoringen.

Stovner viser tendenser til mer aggressivt spill. I løpet av 1 minutt får de frispark ute på sida, etterfulgt av to cornere.

Det kjempes heftig på midtbanen

Stovner skyter utenfor mål . . .

. . . Holmlia skyter i mål, 0–1

Igor har godt grep om ballen

Kasper, den flygende groruddøl

Det svinger litt. Stovner får et frispark fra nesten 30 meter. Litt optimistisk, og det går over. Igor blir satt på prøve men viser svært god reaksjonsevne.

38 minutter har gått da Holmlia spiller seg til to cornere. Returen på den andre cornere går rett i mål, og Holmlia leder 0–2. Og det går bare 5 minutter før de leder 0–3. Vi lå litt høyt i banen, og greide ikke å demme opp.

Omtrent det siste som skjedde i første omgang var Holmlias 0–3-mål

Holmlia åpnet annen omgang på linje med avslutningen av første. De åpnet med et farlig angrep. Heldigvis gikk skuddet over. Stovner fikk frispark skrått utenfor sekstenmeteren. Keeperen gjorde en svært god redning ved å få hånda på ballen helt nede ved stolperota. Corneren ble det ikke noe av. Vi fikk ytterligere en resultatløs corner. Holmlia kom innenfor vår sekstenmeter, og spilte litt flipperspill. Igor fikk etter hvert kontroll på ballen.

Stovner får en corner, som Erlend plasserer på måltaket. Carl skyter over. Nå har vi mye ball. Og Igor følger opp med en kjempegod reaksjonsredning.

Holmlia starter annen omgang med et angrep. Igor lurer på hvor ballen tok veien

Holmliakeeperen med en praktredning ved stolperota

Igor gjorde nok en solid kamp

Hvis blikk kunne . . . Neida, det var ikke så ille. Det var et oppgjør mellom voksne fotballspillere

Det nærmet seg halvtimen av annen omgang. Stovner var i angrep, og Kasper var med helt opp i femmeteren til Holmlia. Med et spark som kanskje ikke kan gjentas, satte han inn reduseringen til 1–3.

Holmlia kommer igjen. En fin pasning kommer inn mot vår femmeter. Igor gjør en god vurdering. Han får problemer med å få tak på ballen, men foretar en taktisk flott avskjæring. Ballen går til utspark fra mål.

Ved hjelp av tryllekunster setter Kasper inn ballen til . . .

. . . reduseringen

Stovner fortsetter presset mot Holmlia

Stovner har overtaket i spillet, og presser kraftig. Litt hjulpet av Holmlia som begynner å drøye, og maser stadig på dommeren om hva klokka er. Han presiserer at han legger til for drøying!

Vi kommer til et par skudd som keeper tar greit. Carl er bare et par millimeter fra å nikke inn ytterligere en redusering. Vi holder på, men får ikke til avslutningene. Når Holmlia er frampå viser Igor at han er uredd og god. Mikael kjempet sterkt, som vanlig. Dro seg fram på vår venstre side, og prøvde seg med et godt skudd.

Ishak fyrer løs

Mikail har mye energi, er flink med ballen, og drar seg forbi

Kampen avsluttes med nok et krumspring fra Kasper

Alle gutta gjorde en ærlig og god kamp. Anført av kaptein Kasper, som virkelig tok ansvar og viste hvilken god fotballspiller som finnes i ham. Formen ser ut til å være på riktig vei, hvis det da ikke er bare vilje. Men han illustrerer også problemet vårt. Midtstopperen er vår toppscorer i årets serie. På 9 kamper har han scoret 7 mål.

Nå ser vi fram til at den lange seriepausen gjør godt for de gutta som har hatt en større belastning enn vanlig, på grunn av mye spilletid. Og så håper vi at det i løpet av sommeren er mange av de skadede som har kommet over plagene, kommet i full trening og er klare til kamp midt i august.

Det er fortsatt fullt mulig å klatre opp på toppen av tabellen igjen!